Site Loader

Zvědavost

Nejstarší restaurace na světě se nachází ve zdech kláštera sv. Peter v Salcburku.

Jmenuje se St. Peter Stiftskeller a existuje od roku 803. Dokonce i Mozartova rodina jedla v restauraci.

„Moc teplo! Moc vlhko!“ posteskla si čokoláda. Všichni to velmi dobře známe. Roztátá čokoláda z cukroví úplně všude. Pokud si přes vánoce nějaké dáme na stůl, tak jej musíme za nějakou chvíli schovat, protože jinak by se zkazilo. S čokoládou se musí opatrně. Je to mistrovské dílo, jak nám Švýcaři dnem i nocí dokazují. Něco jako víno pro Francouze pivo pro Čechy nebo pizza pro Italy. Čokoláda je také věc, kterou můžeme velmi často zahlídnout ve výlohách cukráren a jiných prodejen. Jen při pomyšlení se nám sbíhají sliny. 

Co ovlivňuje kvalitu čokolády?

Kvalita čokolády je pochopitelně ovlivněna výrobou. Kvalitními surovinami a zpracováním těchto surovin. Ano, zní to logicky. Je to něco co my neovlivníme. Maximálně můžeme vybrat a koupit kvalitnější. Co vás možná překvapí a na co velmi často zapomínáme je způsob, jakým čokoládu uskladníme. Možné se ptáte, proč ta čokoláda za výlohou vypadá tak dobře a jakým způsobem majitel docílil toho, že je čokoláda v tak perfektním stavu? 

Velice jednoduše. Za kvalitu čokolády ručí vitríny na čokoládu. Vitríny na čokoládu jsou propracované stoje, které neovládají pouze teplotu, ale také vlhkost. Teplota a vlhkost jsou nezbytné pro uschování čokolády v co nejlepším stavu a kvalitě. 

Pokud uvidíte za výlohou krásný čokoládový dort, tak si můžete být jistí, že není na „jen tak nějakém podnose“. S největší pravděpodobností vlastní majitel vitríny na čokoládu, kde má vystavené své dobroty. Vitríny na čokoládu se prodávají ve všechno možných velikostech, takže můžete mít nějakou klidně doma!

Alan

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *